REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát s kuřecím masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát ze směsi listových salátů (čekanky, ledového salátu, rukoly …) dochucený sladkokyselou zálivkou, podávaný s kousky na pánvi na oleji opečeného kuřecího masa.


Ingredience:
Na salát a zálivku:
150 gsměsi listových salátů (čekanka, ledový salát, rukola ...)
2 lžícepomerančové nebo citronové šťávy
2 lžíceolivového oleje
1 lžícetekutého medu
kousek pomeranče
čerstvě drcený pepř
sůl
Na maso:
200 gkuřecích prsou
2 lžícepomerančové šťávy
2 lžíceolivového oleje
2 lžičkykoření Čarodějka
2 lžičkysolamylu (škrobová moučka)
1 lžičkakvalitní sojové omáčky
1 lžičkaworcersterské omáčky
sůl

Postup:

1. Maso nakrájíme na větší kousky, přidáme ingredience na marinádu, řádně promícháme a necháme minimálně, 1 hodinu odležet
2. Na trošce rozpáleného oleje odleželé kousky masa restujeme z obou stran 7 minut, podle potřeby dosolíme
3. Suroviny na zálivku prošleháme metličkou
4. Na talíř dáme salát, přelijeme zálivkou, přidáme maso a kousky pomeranče, (můžeme zakápnout balzamikovým krémem)
5. Podáváme třeba s rozpečenou bagetkou.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy