Opečené plátky krůtího masa nakrájené na nudličky, servírované se salátem přelitým jogurtovým dresinkem. Recept je zhruba na 4 porce.
Ingredience:
400 g | krůtích prsou |
2 ks | menší jablka |
2 ks | stroužky česneku |
1 ks | hlávky ledového salátu |
mletý černý pepř | |
kari koření | |
sůl | |
olej na opečení | |
Na dresink: | |
200 g | hustého bílého jogurtu |
100 ml | smetany |
2 lžíce | olivového oleje |
1 lžíce | najemno nasekané máty nebo petrželky |
sůl |
Postup:
1. Nejprve si připravíme dresink; do misky vlijeme olivový olej a smetanu, přidáme jogurt, vše metličkou důkladně rozmícháme, dresink osolíme a přidáme do něj nadrobno nasekanou mátu nebo petrželku, v chladu ho necháme odležet
2. Krůtí maso očistíme a nakrájíme na malé, tenké plátky, slabě je potřeme prolisovaným česnekem, osolíme je, trochu opepříme a obalíme v kari koření
3. Na rozehřátém oleji v pánvi maso zvolna opečeme (pozor! opékáme pozvolna, zprudka opečené kousky masa by díky kari zhořkly)
4. Listy salátu opláchneme pod studenou tekoucí vodou a necháme okapat, pak listy natrháme na menší kousky a vložíme do mísy
5. Jablka opláchneme, zbavíme jadřinců, dužinu nakrájíme na plátky a přidáme k salátu
6. Salát s jablkem zalijeme vychladlým dresinkem, promícháme a rozdělíme do misek, jednotlivé porce doplníme kousky masa.