REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát s krůtím masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené plátky krůtího masa nakrájené na nudličky, servírované se salátem přelitým jogurtovým dresinkem. Recept je zhruba na 4 porce.


Ingredience:
400 gkrůtích prsou
2 ksmenší jablka
2 ksstroužky česneku
1 kshlávky ledového salátu
mletý černý pepř
kari koření
sůl
olej na opečení
Na dresink:
200 ghustého bílého jogurtu
100 mlsmetany
2 lžíceolivového oleje
1 lžícenajemno nasekané máty nebo petrželky
sůl

Postup:

1. Nejprve si připravíme dresink; do misky vlijeme olivový olej a smetanu, přidáme jogurt, vše metličkou důkladně rozmícháme, dresink osolíme a přidáme do něj nadrobno nasekanou mátu nebo petrželku, v chladu ho necháme odležet
2. Krůtí maso očistíme a nakrájíme na malé, tenké plátky, slabě je potřeme prolisovaným česnekem, osolíme je, trochu opepříme a obalíme v kari koření
3. Na rozehřátém oleji v pánvi maso zvolna opečeme (pozor! opékáme pozvolna, zprudka opečené kousky masa by díky kari zhořkly)
4. Listy salátu opláchneme pod studenou tekoucí vodou a necháme okapat, pak listy natrháme na menší kousky a vložíme do mísy
5. Jablka opláchneme, zbavíme jadřinců, dužinu nakrájíme na plátky a přidáme k salátu
6. Salát s jablkem zalijeme vychladlým dresinkem, promícháme a rozdělíme do misek, jednotlivé porce doplníme kousky masa.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy