REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová roláda s vinnou klobásou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené vepřové plece plněné špenátem a vinnou klobásou.


Ingredience:
600 gvepřové plece
600 gbrambor
100 gvinné klobásy
60 gstrouhanky
40 ghladké mouky
0,15 ljablečného vína
3 kscibule
2 kspapriky (červená a žlutá)
1 ksmraženého špenátu (jedno balení)
4 lžíceoleje
mletý černý pepř
muškátový oříšek
sůl
voda na podlití

Postup:

1. Jednu cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na malé plátky a lehce osmahneme na lžíci oleje
2. Přidáme mražený špenát, vymačkanou vinnou klobásu, strouhanku, mletý pepř a vše promícháme, chvíli provaříme a necháme vychladnout
3. Maso omyjeme, osušíme a rozřízneme na velký plát
4. Opatrně naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme připravenou směsí
5. Maso zavineme do rolády a převážeme nití
6. Vložíme do pekáče, přidáme zbytek oleje, podlijeme trochou vody a pečeme zakryté, za občasného přelévání a podle potřeby podlévání horkou vodou, doměkka (asi 40 minut)
8. Brambory oškrabeme, nakrájíme na větší kousky, na drobno nakrájíme cibuli, na proužky papriky, přidáme do pekáče k masu a ještě pečeme do změknutí masa (asi 35 minut)
9. Před koncem maso odkryjeme, aby získalo křupavou kůrčičku pak maso se zeleninou vyjmeme
10. Vypečenou šťávu zaprášíme hladkou moukou, krátce povaříme, přilijeme jablečné víno, přidáme špetku mletého muškátového oříšku a ještě chvíli prohřejeme
11. Nakrájenou roládu podáváme obloženou zeleninoua přelitou šťávou.

Doporučení:

– Špenát můžeme nahradit na drobno pokrájenou brokolicí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

6 tipů na bezpečný detox

Střevo je branou do těla. Prochází jím vše, co zkonzumujeme a většina z toho se zde také vstřebává. Jakékoliv poškození či disbalance střevní mikroflóry se může ošklivě podepsat na našem zdraví a potažmo psychice. Nový rok je ideální čas začít očistu těla a dobít energii na vše nadcházející. Držte se těchto jednoduchých 6 tipů a detox pro vás bude radostí.

číst dále ...

Cena medu zůstane i přes velký nedostatek českého lesního medu stejná, očekává se rekordní zájem

Český lesní med koncem ledna v obchodech dojde z důvodu špatné snůšky, komentuje situaci Milan Špaček z firmy Medokomerc, která je největším tuzemským zpracovatelem medu. Včely vyprodukovaly v roce 2020 nejméně medu za posledních 20 let.

číst dále ...

Vliv olivového oleje na vaše zdraví

Právě v této době je vhodné věnovat zvýšenou pozornost a péči svému zdraví. Již Homér označoval olivový olej za tekuté zlato, a to ještě zdaleka neměl k dispozici tolik vědeckých studií, jako máme my dnes. Pravidelné užívání olivového oleje je vhodné nejen pro prevenci civilizačních chorob, jako je rakovina a cukrovka, ale koriguje i hladinu cholesterolu nebo chrání krevní oběh. A jak jistě víte, lze ho užívat nejen vnitřně, ale také na tělo nebo vlasy.

číst dále ...

Stylové streetfoodové recepty pro vás a vaše přátele

Na streetfoodové dobroty, které důvěrně znáte z trhů a festivalů, už nemusíte čekat! Šikovné a známé české food-blogerky Markéta v troubě a S vášní pro jídlo, pro vás připravily chutné a jednoduché recepty s McCain hranolky Crispers, které jsou jako vystřižené ze streetfoodového jídelního lístku. Recepty jsou připravené i v duchu dalších trendů: uvědomělého vaření a neplýtvání jídlem. Oba trendy vybízí připravovat jídlo ze surovin, které máme běžně doma a když nevyužijeme celé balení některé potraviny, můžeme si ji nechat na jindy. Pozvěte přátele, rodinu a vychutnejte si spolu streetfoodové pokrmy v pohodlí domova.

číst dále ...

Nápadité recepty, díky nimž zase dopnete kalhoty

Leden, do kalhot vlezem. I tak bychom si mohli s nadsázkou poupravit známou českou pranostiku. Vánoční hodování se na nás totiž většinou podepíše a v prvním měsíci roku můžeme mít problém dopnout pásek, kalhoty, sukni… Navíc se zase proměnily naše chutě a my toužíme po něčem vyloženě lehkém, nepříliš mastném. Pozor, to ovšem neznamená, že to nebude dobré! Pokud je pokrm nabitý kvalitními surovinami, které poznáte také díky značkám kvality (např. Klasa, Regionální potravina nebo Bio), zažijete chuťové orgie. A navíc pak budete mít v bříšku jako v pokojíčku. Pojďme na to.

číst dále ...

Suchej únor? Tak na ten se napijem – nealkoholický Hrozňáček od Rybízáku k tomu přímo vybízí

Únor se v České republice zapsal jako měsíc bez alkoholu. Pokud neradi trháte partu, ale chuť vína by vám chyběla, přesedlejte v únoru na nealkoholické ovocné víno. V sortimentu české značky Rybízák najdete výborné víno Hrozňáček – chutná skvěle, ale je bez alkoholu.

číst dále ...

Špaldová mouka v kuchyni

Věděli jste, že existuje něco jako pšenice špalda? Ano, opravdu existuje. A právě z ní se vyrábí špaldová mouka. K její výrobě se používají celá zrna včetně obalové části, díky tomu špaldová mouka obsahuje velké množství prospěšných látek. Naši prapraprapraprarodiče z ní vařili a pekli zcela běžně, nyní se do kuchyní opět vrací. Třikrát hurá.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy