REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová pečeně s pikantní omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené plátky vepřové pečeně (kotlety) i s kostí, chvíli podušené v ostré cibulové omáčce z výpeku.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksplátky vepřové pečeně i s kostí (kotlety)
1 kscibule
2 ksmalé sušené chilli papričky
1/2 kskostky hovězího bujónu
2 lžícecitronové šťávy
1 lžíceworcesterské omáčky
1 lžícečerstvě nastrouhaného křenu
2-3 dclhorké vody
čerstvě namletý barevný pepř
bylinková sůl
olej
solamyl a studená voda na zahuštění omáčky

Postup:

1. Kotlety ze dvou třetin odkrojíme od kosti, ale jen tak, aby kost vždy zůstala u masa, mírně je naklepeme a po okrajích nařízneme, aby se nám nekroutily
2. Maso z obou stran osolíme bylinkovou solí a okořeníme čerstvě namletým pepřem (můžeme i mírně posypat grilovacím kořením), zprudka, na hlubší, větší, ale rovné pánvi, vepřové opečeme na rozpáleném oleji, aby se nám zatáhlo a získalo pěknou strukturu zlatavé barvy po opékání
3. Opečené maso na chvíli vytáhneme z pánve, do výpeku přihodíme rozdrobené chilli papričky, nasypeme na kolečka nakrájenou cibuli a orestujeme ji
4. Kotlety vrátíme zpět do pánve, podlijeme je horkou vodou, přidáme rozdrobenou kostku bujónu, nadrobno nasekaný, nebo raději nastrouhaný křen a necháme na mírném zdroji tepla, přikryté, chvíli probublávat
5. Vše osolíme, okořeníme pepřem a zakápneme worcesterskou omáčkou a citronovou šťávou, teď již nezaklopené malou chvíli povaříme, aby se worcester vyvařil a spojily všechny chutě
6. Nakonec omáčku zahustíme solamylem rozmíchaným v opravdu malém množství studené vody, provaříme a můžeme podávat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy