Plátky upečeného vepřového plecka servírované s omáčkou z výpeku, rumu, medu, citronové šťávy a mandarinek.
Ingredience:
1 kg | vepřového plecka |
4 ks | mandarinek |
1/2 ks | skořicové tyčinky |
2 lžíce | rumu |
1 lžíce | medu |
šťáva z 1 citronu | |
strouhané mandle | |
mletý pepř | |
voda | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné vepřové plecko opláchneme, osušíme, osolíme, opepříme, opečeme na rozehřátém oleji ze všech stran do hněda, dáme do pekáčku, podlijeme vodou, vložíme do trouby a při 160 °C pečeme doměkka (asi 2 hodiny), za občasného přelévání výpekem a podle potřeby podlévání vodou
2. Upečené maso vyndáme, zabalíme do alobalu, výpek podlijeme rumem, přidáme tyčinku skořice, med, citronovou šťávu, oloupané na plátky nakrájené mandarinky a dusíme 10 minut, pak podle potřeby dochutíme solí
3. Maso nakrájíme na plátky, posypeme strouhanými mandlemi, podlijeme omáčkou s mandarinkami a podáváme s vařenými bramborami.