REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová pečeně s mandarinkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky upečeného vepřového plecka servírované s omáčkou z výpeku, rumu, medu, citronové šťávy a mandarinek.


Ingredience:
1 kgvepřového plecka
4 ksmandarinek
1/2 ksskořicové tyčinky
2 lžícerumu
1 lžícemedu
šťáva z 1 citronu
strouhané mandle
mletý pepř
voda
olej
sůl

Postup:

1. Očištěné vepřové plecko opláchneme, osušíme, osolíme, opepříme, opečeme na rozehřátém oleji ze všech stran do hněda, dáme do pekáčku, podlijeme vodou, vložíme do trouby a při 160 °C pečeme doměkka (asi 2 hodiny), za občasného přelévání výpekem a podle potřeby podlévání vodou
2. Upečené maso vyndáme, zabalíme do alobalu, výpek podlijeme rumem, přidáme tyčinku skořice, med, citronovou šťávu, oloupané na plátky nakrájené mandarinky a dusíme 10 minut, pak podle potřeby dochutíme solí
3. Maso nakrájíme na plátky, posypeme strouhanými mandlemi, podlijeme omáčkou s mandarinkami a podáváme s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy