REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová roláda plněná nádivkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřové maso plněné mletým masem, klobásou a kořením, stočené do rolády, podušené doměkka na cibulovém základě, podlité světlým pivem.


Ingredience:
600 g vepřového masa
80 gmásla nebo oleje
250 mlsvětlého piva
2 ksstroužků česneku
2 kscibule
mletý pepř
voda
sůl
Na nádivku:
200 g mletého masa
1 ksklobásy
1 ksvejce
drcený kmín
oregano
sůl

Postup:

1. Věpřové maso odblaníme, omyjeme, osušíme, opatrně rozkrojíme na plát tak, abychom maso neprořízli, zlehka naklepeme, osolíme a opepříme
2. Mleté maso okořeníme drceným kmínem, oreganem, ochutíme solí, přidáme rozklepnuté vejce, na kousky nakrájenou klobásu, vše promícháme a připravenou nádivkou potřeme plát masa, stočíme do rolády a upevníme provázkem
3. Na rozehřátém másle nebo oleji roládu ze všech stran opečeme, přidáme oloupanou na čtvrtky nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, podlijeme částí piva, přiklopíme a dusíme doměkka za občasného podlévání zbytkem piva, případně vodou
4. Z měkkého masa odstraníme provázek, nakrájíme na plátky a na talíři přelijeme vydušenou šťávou a podáváme s vařenými bramborami posypanými nasekanou petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy