REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová žebírka plněná

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uzeninou, okurkou a sýrem naplněná vepřová žebírka, obalená v mouce, ve vejcích a strouhance, usmažené dozlatova.


Ingredience:
4 ksvyšší vepřová žebírka
4 kskolečka trvanlivého salámu
2 ksplátky šunky
1-2 ksvejce
1 kssterilované okurky
1 ksplátek ementálu
sůl
hladká mouka
strouhanka
tuk na smažení

Postup:

1. Žebírka vykostíme a naplocho rozkrojíme tak, aby v místě, kde byla kost, zůstala spojená
2. Okrajové blány na několika místech nařízneme, žebírka lehce naklepeme a naplníme šunkou, salámem, ementálem a okurkou
3. Okraje žebírek sklepneme paličkou na maso a ještě upevníme párátky nebo jehlami na závitky
4. Povrch masa osolíme, žebírka pak obalíme v mouce, vejci a strouhance a na dobře rozehřátém tuku dozlatova osmažíme.

Doporučení:

Žebírka servírujeme s vařenými brambory posypanými petrželkou a se salátem nebo s kompotem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy