Zapékaná masová nádivka s kořením a bylinkami.
Ingredience:
Rozpis pro 4 osoby: | |
4 ks | vepřových nožiček |
3 ks | bobkového listu |
2 ks | vajec |
1 ks | větší cibule |
100 g | slaniny |
několik kuliček černého pepře | |
několik kuliček nového koření | |
špetka zeleného mletého pepře | |
petrželová nať | |
hrnek strouhanky | |
kari koření | |
bazalka | |
sůl |
Postup:
1. Vepřové nožičky dobře očistíme, opereme a uvaříme doměkka v osolené vodě s bobkovými listy, novým kořením a pepřem
2. Na drobně pokrájené slanině osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nasekanou petrželovou nať, nasucho opraženou strouhanku, sůl, špetku mletého zeleného pepře, kari koření a bazalku
3. Po vychladnutí vmícháme rozšlehaná vejce a trochu vývaru z nožiček, aby byla nádivka hladká
4. Maso z uvařených nožiček nakrájíme na větší kousky a smícháme s nádivkou
5. Nádivku dáme do pekáčku, podlijeme trochou vývaru a zapečeme v troubě (180 °C) dorůžova.