REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nádivka s vepřovými nožičkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zapékaná masová nádivka s kořením a bylinkami.


Ingredience:
Rozpis pro 4 osoby:
4 ksvepřových nožiček
3 ksbobkového listu
2 ksvajec
1 ksvětší cibule
100 gslaniny
několik kuliček černého pepře
několik kuliček nového koření
špetka zeleného mletého pepře
petrželová nať
hrnek strouhanky
kari koření
bazalka
sůl

Postup:

1. Vepřové nožičky dobře očistíme, opereme a uvaříme doměkka v osolené vodě s bobkovými listy, novým kořením a pepřem
2. Na drobně pokrájené slanině osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nasekanou petrželovou nať, nasucho opraženou strouhanku, sůl, špetku mletého zeleného pepře, kari koření a bazalku
3. Po vychladnutí vmícháme rozšlehaná vejce a trochu vývaru z nožiček, aby byla nádivka hladká
4. Maso z uvařených nožiček nakrájíme na větší kousky a smícháme s nádivkou
5. Nádivku dáme do pekáčku, podlijeme trochou vývaru a zapečeme v troubě (180 °C) dorůžova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy