Nejméně den, v ostřejší sladké marinádě marinované, silnější plátky bůčku, upečené pozvolna v troubě, při pečení maso přelévané šťávou z výpeku a podlévané vodou.
Ingredience:
1,5 kg | vepřového bůčku s kostí nebo i bez |
voda na podlití | |
Na marinádu: | |
4 lžíce | rostlinného oleje |
4 lžíce | tekutého medu |
4 lžíce | sojové omáčky (české) |
2 lžíce | grilovacího koření |
2 lžíce | steakového koření |
2 lžíce | prolisovaného česneku |
1 lžička | chilli koření |
1 lžička | soli |
šťáva z 1/2 ks citrónu |
Postup:
- Ve větší míse promícháme všechny suroviny na marinádu
- Bůček nakrájíme na silnější plátky, naložíme je do marinády, marinujeme zaklopené v lednici nejméně 24 hodin, ale klidně i dva či tři dny
- Marinované plátky bůčku přeskládáme do zapékací misky, mírně podlijeme vodou, pečeme zaklopené, v troubě vyhřáté na 160 až 170 °C 4 až 5 hodin, občas bůček během pečení přeléváme výpekem a podléváme vodou
- Tak 30 až 40 minut před koncem pečení dopékáme maso odklopené, pěkně na barvu.