Recept na pokrm připravovaný na grilu nebo i na pánvi na oleji.
Ingredience:
500 g | bůčku |
150 g | kysaného zelí |
4 ks | tenké plátky debrecínského boku |
česneková pasta | |
světlé pivo | |
kmín |
Postup:
1. Vysoký vepřový bůček nakrájíme na 4 stejné plátky
2. Ty naklepeme, potřeme česnekovou pastou, posypeme kmínem a poklademe debrecínským bůčkem
3. Nakonec rozložíme scezené kysané zelí
4. Jednotlivé plátky zavineme do „šneků“, které napříč propícháme špejlemi nebo kovovými jehlami (podle toho, zda budeme grilovat na grilu nebo restovat na pánvi na oleji)
5. V průběhu pozvolného grilování několikrát postříkáme pivem
6. Grilujeme dozlatova a podáváme nejlépe s houskovým nebo bramborovým knedlíkem, popřípadě s vařeným bramborem.