REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Přírodní krkovička s celerovou remuládou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Minutkově upravená krkovička, servírovaná s remuládou od Jamieho Olivera.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
2 ksplátky krkovičky
(popř. směs pepřů či oblíbené koření na grilovaná masa)
olej
pepř
sůl
Na remuládu:
1/4 ksceleru
1 ksvařený žloutek
1 ksmalá kyselá okurka
2 lžícemajonézy
1 lžícehrubozrnné hořčice
petrželka a mladé celerové lístky
šťáva z půlky citronu
sůl

Postup:

1. Nejprve připravíme remuládu; celer nakrájíme na velmi jemné nudličky, já používám škrabku na zeleninu k tomu určenou, nebo můžeme nahrubo nastrouhat, zakápneme citronovou šťávou, aby nám celer nezhnědl
2. Smícháme majonézu s hořčicí a utřeným žloutkem, přistrouháme na jemno okurku a smícháme s celerem
3. Nakonec přidáme posekanou petrželku a celerové lístky, necháme uležet v lednici
4. Plátky krkovice osolíme, opepříme a opečeme pozvolna na rozpáleném oleji, podáváme s připravenou remuládou a nějakou vhodnou přílohou.

Poznámka:

Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Zdraví i krása ukryté v syrovátce

Žlutozelená tekutina vzniká jako vedlejší produkt při výrobě sýrů či tvarohů, ale rozhodně se nejedná o odpad! Má totiž zázračné účinky na zdraví i na krásu. V létě chutná jako osvěžující nápoj a je součástí zdravých receptů…

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Výlety za vínem – Zastavte se v Rakvicích v Enothece

Putování za vínem se stále těší obrovské oblibě. Morava je synonymem pro nádherné vinice, a ještě nádhernější víno. Pokud se chystáte za poznáním skvělého vína, určitě si přidejte na seznam návštěvu a degustaci v moderní Enothece Vinselekt Michlovský v Rakvicích.

číst dále ...

Kulinářské cestování: vůně různých koutů světa i u vás doma

Zkuste si pustit trošku světa do své kuchyně. Vyzkoušejte recepty z různých krajin a přesuňte se za jediný den z Mexika až do Austrálie. Nemusíte se bát, nebudete potřebovat žádné speciální ingredience, postačí vám lokální potraviny. Pozor si však dejte na jejich kvalitu, ta totiž tvoří základ každého kulinářského úspěchu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy