REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové po myslivecku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky vepřového masa potřené rozetřeným česnekem se solí, dušené na cibulovém základě s divokým kořením, podlité pivem doměkka.


Ingredience:
600 gvepřového plecka
200 mlčerného piva
150 mlvody
1/2 lžičkymletého kmínu
1 lžícehladké mouky
5 ksdrcených kuliček nového koření
4 ksstroužků česneku
1 ksvětší cibule
špetka muškátového květu
mletý pepř
sádlo
sůl

Postup:

1. Vepřové maso očistíme, opláchneme, osušíme, nakrájíme na plátky, opepříme a potřeme oloupanými stroužky česneku utřenými se solí
2. Na rozehřátém sádle orestujeme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, přidáme plátky masa a prudce osmahneme
3. Pak přidáme mletý kmín, drcené kuličky nového koření, špetku muškátového květu, podlijeme vodou a maso dusíme do poloměkka
4. Ze lžíce sádla a hladké mouky vytvoříme jíšku, kterou rozvaříme s polovinou černého piva, přidáme k masu, nalijeme zbylé pivo a vše dusíme, až je maso měkké a šťáva zahuštěná.

Doporučení:

Podáváme s bramborovou kaší nebo vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy