Na cibulovém základě podušené kostky plecka, ke konci spolu s rajským protlakem, vařenými fazolemi a nakrájenými rajčaty.
Ingredience:
750 g | vepřového plecka, |
250 g | vařených velkých bílých fazolí |
150 g | rajského protlaku |
4 ks | oloupaná rajčata |
2-3 ks | stroužky česneku |
2 ks | cibule |
sladká červená paprika | |
worchestr | |
sádlo | |
kmín | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Plecko nakrájíme na větší kostky.
- Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme, kostky plecka, poprášíme červenou paprikou, kmínem, osolíme, opečeme ze všech stran, aby se maso zatáhlo. Podlijeme vodou, aby maso bylo ponořené, na mírném plameni dusíme do měkka.
- K měkkému masu přidáme rajský protlak, uvařené fazole a nakrájená rajčata, 5 minut povaříme.
- Na závěr podle chuti přidáme utřený česnek, worchestr, pepř.
Podáváme s pečivem.
Poznámka:Text i foto: D. Marounek