REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové plecko na divoko

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřové plece dušené doměkka s kořením a kořenovou zeleninou, servírované přelité ochucenou smetanovou omáčkou z výpeku.


Ingredience:
800 gvepřové plece
250 mlmasového vývaru
250 mlsmetany
1 lžičkacukru
1 lžícenasekané petrželky
3 lžícehladké mouky
2 lžícesádla
1/4 ksceleru
1 kscibule
1 kspetržele
2 ksbobkového listu
3 kskuliček nového koření
3 ksmrkve
šťáva z 1 citronu
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Očištěnou vepřovou plec omyjeme, osušíme, osolíme a okořeníme pepřem
2. Na rozehřátém oleji orestujeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso a ze všech stran ho opečeme
3. Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na menší kousky, přidáme k masu společně s bokovými listy, novým kořením, zalijeme vývarem a přiklopené dusíme na mírném ohni doměkka, podle potřeby maso občas podlijeme vodou
4. Měkké maso, koření a část zeleniny vyndáme, zbytek v hrnci rozmixujeme, zaprášíme hladkou moukou, krátce povaříme, přilijeme smetanu, dochutíme cukrem, citronovou šťávou, solí a na jemno nasekanou petrželkou, vše důkladně promícháme
5. Maso nakrájíme na plátky, dámě zpět do omáčky a pokrm krátce prohřejeme.

Doporučení:

Podáváme s houskovými nebo bramborovými knedlíky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy