REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové dušené v mrkvi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kostky vepřové plece podušené spolu s mrkví.


Ingredience:
1 kgvepřové plece
1 kgmrkve
2 dclmléka
mletý muškátový květ
mletý černý pepř
sůl
vlažná voda
hladká mouka
sádlo
cukr

Postup:

1. Vepřovou plec opláchneme ve vlažné vodě a nakrájíme na stejné kousky
2. V hrnci rozpustíme vepřové sádlo, na kterém opečeme nakrájené maso, osolíme, dochutíme pepřem, podlijeme vlažnou vodou, přikryjeme poklicí a dusíme doměkka asi 60 minut, během dušení dle potřeby přiléváme vlažnou vodu, maso mícháme
3. Mrkev očistíme a nakrájíme na menší kostky nebo kolečka a přidáme k masu, necháme krátce podusit, tak 10 minut
4. Zahustíme jíškou připravenou ze sádla a hladké mouky, ochutíme mletým muškátovým květem a pepřem
5. Maso společně s mrkví dusíme doměkka, před koncem přidáme mléko a dochutíme cukrem.

Doporučení:

Vhodné přílohy: Vařené brambory.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy