REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové kostky na houbách ve smetanové omáčce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na kostky pokrájené vepřové plecko, zprudka opečené na sádle a cibuli, podlité vodou nebo vývarem podušené doměkka, servírované podlité smetanovou omáčkou připravenou ze šťávy z masa a dalších surovin, nastavenou houbami.


Ingredience:
500 gvepřové plece
300 ghub (mražených)
1 kelímeksmetany ke šlehání 31 %
4 kskuličky nového koření
2 ksbobkové listy
1 kscibule
2 lžičkyocta
1 lžičkacukru
1 lžícehladké mouky
1 lžícesádla
mléko dle potřeby
voda nebo vývar
pepř
sůl

Postup:

1. Maso nakrájíme na kostky o velikosti 3 x 3 cm, osolíme a opepříme
2. Na rozpáleném sádle osmahneme dorůžova na kostičky pokrájenou cibuli, přidáme maso a 10 minut restujeme, pak podlejeme vodou nebo vývarem a dusíme doměkka
3. Poté maso vyjmeme a přidáme zčásti povolené houby, budeme-li používat houby sušené, tak ty musíme namáčet aspoň 2 hodiny ve studené vodě a pak zcedit, chvilku je podusíme
4. Smetanu promícháme s moukou a přidáme k houbám, mlékem naředíme na požadovanou hustotu
5. Dochutíme octem, cukrem a případně dosolíme
6. Do omáčky vrátíme maso a prohřejeme.

Doporučení:

Podáváme s houskovým knedlíkem nebo vařeným bramborem.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy