REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové kostky na kapustě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřové maso pečené s cibulí, česnekem a kapustou.


Ingredience:
1 kgvepřové plece
5 ksstroužků česneku
2 ksvětší cibule
1 kshlávky kapusty
2 lžičkygrilovacího koření
maggi
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Maso nakrájíme na větší kostky, cibuli na půlkolečka a česnek na silnější plátky, vše smícháme v pekáči, dochutíme solí, pepřem a grilovacím kořením
2. Směs zakápneme trochou oleje a dáme do předehřáté trouby na 250 °C chvilku smažit dozlatova
3. Po chvíli podlijeme vodou, promícháme a dáme pokličku, teplotu v troubě snížíme na 200 °C 4. Kapustu nakrájíme na nudličky a když je maso skoro měkké, přidáme ji do pekáče a promícháme
5. Dusíme ještě asi 40 minut do změknutí masa i kapusty
6. Hotové můžeme dochutit solí nebo maggi.

Doporučení:

– Podáváme s chlebem nebo vařeným bramborem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy