Plátky masa odleželé v zakysané smetaně, obložené máslem a pokapané smetanou, na grilu grilované.
Ingredience:
600 g | vepřové kýty |
2 lžičky | citronové šťávy |
3 lžíce | másla |
1 dl | kysané smetany |
sůl |
Postup:
1. Vepřové maso odblaníme, omyjeme, osušíme utěrkou, nakrájíme na silnější řízky, zlehka naklepeme, osolíme, polejeme trochou kysané smetany a necháme v chladu 30 minut odležet
2. Pak odleželé řízky vložíme na grilovací rošt, pokapeme smetanou, obložíme kousky másla, rošt zasuneme a řízky grilujeme po každé straně 5 minut
3. Hotové řízky rozdělíme na talíře, pokapeme citronovou šťávou a podáváme s dušenou rýží a zeleninovým salátem.