REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová kýta s kysanou smetanou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky masa odleželé v zakysané smetaně, obložené máslem a pokapané smetanou, na grilu grilované.


Ingredience:
600 gvepřové kýty
2 lžičkycitronové šťávy
3 lžícemásla
1 dlkysané smetany
sůl

Postup:

1. Vepřové maso odblaníme, omyjeme, osušíme utěrkou, nakrájíme na silnější řízky, zlehka naklepeme, osolíme, polejeme trochou kysané smetany a necháme v chladu 30 minut odležet
2. Pak odleželé řízky vložíme na grilovací rošt, pokapeme smetanou, obložíme kousky másla, rošt zasuneme a řízky grilujeme po každé straně 5 minut
3. Hotové řízky rozdělíme na talíře, pokapeme citronovou šťávou a podáváme s dušenou rýží a zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy