Vepřové maso nakrájené na nudličky, orestované na cibulce, podlité vínem, podušené doměkka se žampiony, kapií a feferonkou.
Ingredience:
600 g | vepřové kýty |
200 g | nakládaných žampionů |
200 g | nakládaných kapií |
120 g | kečupu |
100 ml | červeného vína |
4 lžíce | oleje |
2 ks | cibule |
1 ks | feferonky |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Vepřovou kýtu odblaníme, omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky, orestujeme na rozpáleném oleji, přidáme oloupanou nahrubo nakrájenou cibuli, znovu orestujeme, podlijeme vínem, ochutíme solí, pepřem a vše podusíme 5 minut
2. Kapie i žampiony slijeme od nálevu, kapie nakrájíme na nudličky, žampiony na plátky a očištěnou feferonku nasekáme nadrobno
3. Vše přidáme k masu, promícháme, přiklopíme a dusíme na mírném ohni doměkka (asi 30 minut)
4. Nakonec vše zahustíme kečupem a už jen velmi krátce povaříme.
Podáváme s chlebem.