Jiný název pro tento pokrm je také kotleta Colorado, nebo vepřový steak Colorado. Jedná se o kotlety opečené zprudka na oleji, pokladené pikantní směsí orestovanou na výpeku po kotletách, servírované ozdobené volským okem.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
4 ks | vepřové kotlety |
4 ks | stroužky česneku |
4 ks | vejce |
1 ks | feferonky |
1 ks | cibule |
100 g | anglické slaniny |
2 lžíce | kečupu |
worcesterská omáčka | |
mletý črný pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Kotlety na okraji nařízneme, naklepeme, osolíme a opepříme, necháme hodinku odležet
2. Připravené maso zprudka opečeme z obou stran na dobře rozpáleném oleji, vyndáme a uchováme v teple
3. Ve výpeku po kotletách orestujeme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, česnek, cibuli a feferonku, směs zakápneme kečupem a worchesterskou omáčkou, osolíme, opepříme
4. Hotovou směs nandáme na kotlety a překryjeme volským okem.
Podáváme s americkými brambory, nebo hranolky.
Poznámka:Autor receptu: Dalibor Marounek