REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kovbojská kotleta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jiný název pro tento pokrm je také kotleta Colorado, nebo vepřový steak Colorado. Jedná se o kotlety opečené zprudka na oleji, pokladené pikantní směsí orestovanou na výpeku po kotletách, servírované ozdobené volským okem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksvepřové kotlety
4 ksstroužky česneku
4 ksvejce
1 ksfeferonky
1 kscibule
100 ganglické slaniny
2 lžícekečupu
worcesterská omáčka
mletý črný pepř
olej
sůl

Postup:

1. Kotlety na okraji nařízneme, naklepeme, osolíme a opepříme, necháme hodinku odležet
2. Připravené maso zprudka opečeme z obou stran na dobře rozpáleném oleji, vyndáme a uchováme v teple
3. Ve výpeku po kotletách orestujeme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, česnek, cibuli a feferonku, směs zakápneme kečupem a worchesterskou omáčkou, osolíme, opepříme
4. Hotovou směs nandáme na kotlety a překryjeme volským okem.

Doporučení:

Podáváme s americkými brambory, nebo hranolky.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy