REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kotlety se zeleninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřové opečené kotlety s cibulí, paprikou a rajčaty.


Ingredience:
4 ksvepřové kotlety
2 ksvětších rajčat
1 ksvětší papriky
1 kscibule
40 grostlinného tuku
20 ghladké mouky
voda na podlévání
sůl

Postup:

1. Kotlety vykostíme, mírně naklepeme, kraje nařízneme, aby se nekroutily a osolíme
2. Na rozpáleném tuku zprudka po obou stranách orestujeme a pak na mírném ohni ještě krátce opékáme
3. Kotlety dáme na nahřátý talíř
4. Ve šťávě opečeme na nudličky nakrájenou papriku, na tenká kolečka cibuli a na menší plátky rajčata
5. Zeleninu zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, přidáme horkou vodu a ještě chvíli povaříme
6. Přidáme zpět kotlety a chvíli maso prohřejeme.

Doporučení:

Podáváme například s vařenými nebo opečenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy