REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krkovice v povidlové marinádě a cibule tandoori

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Přes noc naložené plátky krkovice v ostré, kořeněné marinádě, druhý den otřené, posypané solamylem a opečené na tuku z obou stran, servírované s omáčkou připravenou z výpeku a cibulkou tandoori.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
2 kstak 2 cm vysoké plátky krkovice bez kosti
2 ksstroužky česneku
1 kskousek čerstvého zázvoru cca 3 cm
2 lžícepovidel
1 lžícestrouhaného perníku
1 lžícesojové omáčky
1 lžícesolamylu
1 lžíceoleje
pepř
sůl
vývar nebo voda na podlévání
Na cibuli:
2 ksčervené cibule
2 ksžluté nebo bílé cibule
2 lžíceolivového oleje
2 lžícebalzamikového octa
1 lžícekoření tandoori
1 lžícesojové omáčky
1 lžícetřtinového cukru
1 lžícenakládaného pepře
sůl

Postup:

1. Maso po okrajích nařízneme, nenaklepáváme, jen lehce “potlučeme” pěstí osolíme a opepříme
2. Zázvor na jemno nastrouháme, česnek prolisujeme a prošleháme se všemi zbývajícími ingrediencemi, maso naložíme do marinády a necháme přes noc v lednici
3. Druhý den maso otřeme papírovou utěrkou, poprášíme solamylem z obou stran a na rozpáleném tuku (sádlo, olej …) pozvolna, z obou stran, orestujeme
4. Měkké maso vyjmeme a udržujeme v teple
5. Do výpeku dáme marinádu, kterou podle potřeby doředíme vývarem, pozvolna vaříme do zhoustnutí, případně dochutíme solí
6. Vrátíme maso a společně prohřejeme.

Příprava cibule Tandoori:
1. Oloupanou cibuli překrájíme na čtvrtiny nebo osminy (podle velikosti cibule), zlehka osolíme, přidáme tandoori koření, 1 lžíci oleje a necháme cca 1 hodinu odležet
2. Zbytek oleje rozpálíme v pánvi, přidáme cibuli a 10 minut pozvolna opékáme
3. Zakápneme sojovkou, balzamikem, dochutíme cukrem a necháme ještě 5 minut na plameni
4. Nakonec přidáme nakládaný pepř, podle potřeby dosolíme.

Doporučení:

Jako příloha se hodí opékané brambory.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Vyhlášen byl Evropský den ekologického zemědělství, slavit se bude 23. září

Evropský parlament, Rada Evropské unie a Evropská komise, tři klíčové instituce EU, dnes podepsaly společné prohlášení, kterým oficiálně vyhlásily 23. září Evropským dnem ekologického zemědělství.

číst dále ...

Vlašské ořechy. Víte, jak s nimi nakládat?

S plody ořešáku královského se pravděpodobně setkal každý z nás. Podobnost zvrásněných jader vlašských ořechů s mozkem je velmi příznačná, neboť vysoký obsah omega-3 mastných kyselin účinně podporuje funkci mozku.

číst dále ...

Dýňová sezóna na obzoru: Připravte si originální recepty na ohni

Léto už se pomalu blíží ke konci, ale počasí ještě stále přeje grilování, a proto je nejvyšší čas si tuto oblíbenou sezónu ještě trošku užít. Zkuste si kulinářské tvoření na ohni zpestřit a vsaďte na dýně. Jejich sezóna začíná koncem srpna a trvá až do prvních mrazíků. Máte tak spoustu času vyzkoušet neotřelé recepty.

číst dále ...

Červená řepa jako nepostradatelná lahůdka nejen do upršených podzimních dnů

Pro všechny milovníky barevných jídel máme skvělou zprávu. Nastává čas připravit si krásné pokrmy, které potěší na pohled v době šedivých dnů, ale zároveň budou také vitamínovou bombou, kterou v těchto dlouhých měsících jako když najdete! Červená řepa je hvězda nejen podzimní kuchyně a dokáže svou chutí pořádně překvapit. Připravte si s námi originální recepty!

číst dále ...

Celer jako výtečná surovina tentokrát v hlavní roli

Možná i vy patříte mezi ty, kteří považují celer za nudnou zeleninu, která je vhodná maximálně do vývaru či do oblíbené svíčkové. Nenechte se však mýlit a dejte mu šanci. Pověřte celer hlavní úlohou ve své kuchyni a zkuste z něj vykouzlit originální dobroty. Uvidíte, že tento zdánlivě nenápadný kousek umí pořádně překvapit!

číst dále ...

Nejznámější totalitní drinky, aneb co se pilo za dob socialismu

Za dob komunistů byl hodně omezený výběr alkoholických nápojů a lidé si museli vystačit s tím, co bylo. Vzniklo několik klasických receptur na míchané nápoje, velké, na žízeň, těm se říkalo long drinky, menší, ty byly určené hlavně na rychlou opičku. Někdy to byly opravdu šílené kombinace. Co se tedy pilo na diskotékách či zábavách za totáče? Říká vám něco pojem Beton nebo Polejvák? A co Bavorák, tedy myšleno nápoj, ne Němec z Bavorska! :) Sepsali jsme seznam těch největších totalitních hitů na alkoholické míchačky. Po kliknutí na jejich název či fotografii se pak objeví podrobné recepty příslušných drinků.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy