REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krkovice v povidlové marinádě a cibule tandoori

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Přes noc naložené plátky krkovice v ostré, kořeněné marinádě, druhý den otřené, posypané solamylem a opečené na tuku z obou stran, servírované s omáčkou připravenou z výpeku a cibulkou tandoori.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
2 kstak 2 cm vysoké plátky krkovice bez kosti
2 ksstroužky česneku
1 kskousek čerstvého zázvoru cca 3 cm
2 lžícepovidel
1 lžícestrouhaného perníku
1 lžícesojové omáčky
1 lžícesolamylu
1 lžíceoleje
pepř
sůl
vývar nebo voda na podlévání
Na cibuli:
2 ksčervené cibule
2 ksžluté nebo bílé cibule
2 lžíceolivového oleje
2 lžícebalzamikového octa
1 lžícekoření tandoori
1 lžícesojové omáčky
1 lžícetřtinového cukru
1 lžícenakládaného pepře
sůl

Postup:

1. Maso po okrajích nařízneme, nenaklepáváme, jen lehce “potlučeme” pěstí osolíme a opepříme
2. Zázvor na jemno nastrouháme, česnek prolisujeme a prošleháme se všemi zbývajícími ingrediencemi, maso naložíme do marinády a necháme přes noc v lednici
3. Druhý den maso otřeme papírovou utěrkou, poprášíme solamylem z obou stran a na rozpáleném tuku (sádlo, olej …) pozvolna, z obou stran, orestujeme
4. Měkké maso vyjmeme a udržujeme v teple
5. Do výpeku dáme marinádu, kterou podle potřeby doředíme vývarem, pozvolna vaříme do zhoustnutí, případně dochutíme solí
6. Vrátíme maso a společně prohřejeme.

Příprava cibule Tandoori:
1. Oloupanou cibuli překrájíme na čtvrtiny nebo osminy (podle velikosti cibule), zlehka osolíme, přidáme tandoori koření, 1 lžíci oleje a necháme cca 1 hodinu odležet
2. Zbytek oleje rozpálíme v pánvi, přidáme cibuli a 10 minut pozvolna opékáme
3. Zakápneme sojovkou, balzamikem, dochutíme cukrem a necháme ještě 5 minut na plameni
4. Nakonec přidáme nakládaný pepř, podle potřeby dosolíme.

Doporučení:

Jako příloha se hodí opékané brambory.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Originální a chutné recepty s ketchupy Spak Master

Načerpejte novou inspiraci pro lahodné a jednoduché recepty doplněné prémiovými ketchupy Spak Master. Chuť dozrálých italských rajčat bez přídavných látek je jako stvořená pro všechny gurmány. Díky vybrané chuti a prémiové kvalitě těchto lahodných pomocníků navíc ušetříte čas strávený v kuchyni.

číst dále ...

Znáte české superpotraviny, které jsou plné vápníku?

Při slově vápník se ve spojitosti s lidským tělem téměř každému vybaví kosti nebo zuby. Tato asociace je správná, jelikož se právě zde nachází až 99 % veškerého vápníku. Plní ovšem mnohem více funkcí. Pomáhá k správné srážlivosti krve, podporuje činnost svalů a také se podílí na nervových přenosech. Při nedostatku tohoto důležitého minerálu si tělo bere zásoby z již zmiňovaných kostí a zubů. To může způsobovat kazy, záněty v dutině ústní či řídnutí kostí. Tuto nepostradatelnou složku byste měli pravidelně doplňovat například mlékem, mákem nebo brokolicí. Zde je pár příjemných tipů, jak na to!

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Koronavirus změnil vnímání obalů potravin. S redukcí plastů by se však přestávat nemělo, míní výrobci

V období nouzového stavu vzrostla u balení potravin četnost užívání plastů. Podle odborníků si díky koronaviru tuzemští spotřebitelé zároveň uvědomili primární funkci obalu u potravin. Výrobci, kteří se dlouhodobě snaží o redukci plastů, nicméně uvádí, že tyto snahy by neměly být upozaďovány ani v období mimořádných krizí.

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy