REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krkovice v celku grilovaná

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V celku na roštu grilu s poklopem ugrilovaná, přes noc marinovaná, krkovice servírovaná s různými přílohami pěkně rozkrájená na plátky.


Ingredience:
1 kglibové krkovice bez kosti v celku
Na marinádu:
6 ksrozmačkaných stroučků česneku
3 lžíceslunečnicového oleje
3 lžícejavorového sirupu
1 lžícekořenící směsi na krkovičku od Kotányi
1/2 lžícesoli

Postup:
  1. Všechny suroviny na marinádu smícháme a dobře prošleháme, aby se spojily v emulzi, dobře vetřeme do očištěného masa uložíme do misky s víčkem a necháme, nejlépe 24 hodin nebo alespoň pšes noc, marinovat
  2. Počítáme s tím, že na přípravu masa v celku na grilu budeme potřebovat nejméně 2 hodiny a tedy s dostatečným předstihem si připravíme tři vrstvy grilovacího alobalu tak, aby z každé strany byl dostatečný prostor na zabalení, maso uložíme doprostřed, v masírujeme marinádu z misky a zabalíme do balíčku, ne ale úplně na pevnno, necháme masu vůli a prostor
  3. Vložíme do grilu rozehřátého na 250 °C a nepřímou metodou grilujeme na cca 180 °C asi 2 hodiny, po hodině obrátíme
  4. Po uplynutí času balíček rozbalíme, do středu masa vpíchneme teploměr, teplota by mělla dosáhnout alespoň 85 °C (na zkoušku stačí i jen dlouhá vidlička nebo grilovací jehla, pokud do masa zajede jako do másla, máme hotovo
  5. Necháme v zaballeném balíčku 15 minut odpočinout a pak krájíme na plátky.
Doporučení:

Podáváme s přílohami podle chuti.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Jana Šenkyříková

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy