Asijskou kari pastu můžeme použít i při grilování, nebo pečení masa, budete mile překvapeni, jakou pikantní chuď masům dodá.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
4 ks | plátky krkovice |
2 ks | cibule |
2 lžíce | kari pasty |
1 lžíce | nasekané petrželky |
olej | |
sůl |
Postup:
- Krkovice na okraji nařízneme, naklepeme, osolíme.
- Kari pastu promícháme s 1 lžící oleje a nasekanou petrželkou. Směsí potřeme plátky masa a necháme v lednici minimálně 8 hodin rozležet.
- Druhý den krkovice rozložíme na plech potřený olejem a pečeme v troubě 20 minut, na 180 °C. Potom plátky masa poklademe plátky cibule, přelijeme šťávou, které maso pustilo, pečeme ještě 10 minut, než cibule změkne.
- Podáváme s vařenými, či pečenými brambory.
Kari pasta – Kari pasta se používá v asijské a indické kuchyni. Existuje několik druhů kari past. Červená kari pasta je nejostřejší, obsahuje červené chilli papričky, zelená kari pasta nemá tak ostrou chuť, obsahuje totiž zelené, méně pálivé, chilli papričky. Žlutá kari pasta, ze všech kari past, pak pálí nejméně, jen mírně, je z nich nejjemnější.
Více zde: www.receptyonline.cz/kari-curry-pasta/
Poznámka:Text i foto: D. M.