REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové kotlety na paprice

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Silnější plátky vepřové kotlety posypané mletou červenou paprikou, obalené v mouce, zprudka opečené na sádle, na osmahnuté cibuli podlité vodou podušené v tlakovém hrnci doměkka. Recept z kategorie přípravy pokrmů v tlakovém hrnci.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 kssilnější vepřové kotlety
1 kscibule
2 lžičkyhladké mouky
20 gsádla
mletá sladká paprika
voda
sůl

Postup:

1. Vepřové kotlety mírně naklepeme, po obvodu na několika místech nařízneme, poprášíme mletou sladkou paprikou, osolíme a obalíme v hladké mouce, na sádle přímo v tlakovém hrnci zprudka z obou stran opečeme
2. Maso vytáhneme z hrnce, na sádle po mase osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso, vše zalijeme 2 dl horké vody
3. Dobře uzavřené dusíme 15-20 minut, pak páru vypustíme, hrnec opatrně otevřeme a šťávu z masa dle chuti osolíme, případně ještě dochutíme paprikou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy