REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové kotlety na hříbkách

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Základní recept na podušené kotlety, ovšem šťáva je nastavená na másle podušenými hříbky.


Ingredience:
Rozpis na 5 porcí:
500-600 gvepřového hřbetu (pečínky)
200 ghříbků
40 gcibule
30 ghladké mouky
20 gsádla
1 vrchovatá lžícemásla
drcený pepř
kmín
voda
sůl

Postup:
  1. Z vepřového hřbetu bez kůže nakrájíme jednotlivé kotlety, na tučné straně je trošku na dvou místech nařízneme, aby se později při tepelné úpravě nekroutily, naklepeme je, osolíme, opepříme, obalíme moukou
  2. Plátky masa zprudka opečeme na rozpáleném tuku, po obou stranách, pak je položíme do hrnce na cibuli orestovanou na sádle a dochucenou trochou kmínu
  3. Kotlety zalijeme vařící vodou, zaklopíme a dusíme, pěkně pod pokličkou, na mírném zdroji tepla, doměkka
  4. Očištěné houby nakrájíme na plátky, oprané a důkladně okapané pak podusíme na másle, osolíme je a okmínujeme
  5. Měkké kotlety uchováme v teple, do šťávy v hrnci dáme podušené houby, zamícháme, houby už jen prohřejeme, šťávu dle chuti dosolíme nebo okořeníme pepřem a kmínem.
  6. Kotlety na talířích servírujeme přelité šťávou například s rýží, různě upravenými brambory a pod.
Doporučení:

Místo čerstvých hub můžeme použít i houby sušené, ta pak povaříme v mléce a pak teprve podusíme na másle. Na 10 g hříbků použijeme 10 g másla.

Poznámka:

Základní recept na dušené kotlety najdete zde: Dušené vepřové kotlety

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Rajčata, nejoblíbenější zelenina Čechů

Rostou skoro všude a milují je po celém světě. U nás se ale rajčata začala konzumovat až od 19. století, a navíc byla zpočátku považována za jedovatá. To už je ale dávno zapomenuto. Dnes už víme, že obsahují plno vitaminů, antioxidantů a minerálů. Proto není divu, že jich ročně v průměru spotřebujeme až 12 kg. Jelikož jsou rajčata tak populární, vyzpovídala Akademie kvality Alici Kouřilovou, vedoucí kanceláře Zelinářské unie Čech a Moravy.

číst dále ...

Originální a chutné recepty s ketchupy Spak Master

Načerpejte novou inspiraci pro lahodné a jednoduché recepty doplněné prémiovými ketchupy Spak Master. Chuť dozrálých italských rajčat bez přídavných látek je jako stvořená pro všechny gurmány. Díky vybrané chuti a prémiové kvalitě těchto lahodných pomocníků navíc ušetříte čas strávený v kuchyni.

číst dále ...

Znáte české superpotraviny, které jsou plné vápníku?

Při slově vápník se ve spojitosti s lidským tělem téměř každému vybaví kosti nebo zuby. Tato asociace je správná, jelikož se právě zde nachází až 99 % veškerého vápníku. Plní ovšem mnohem více funkcí. Pomáhá k správné srážlivosti krve, podporuje činnost svalů a také se podílí na nervových přenosech. Při nedostatku tohoto důležitého minerálu si tělo bere zásoby z již zmiňovaných kostí a zubů. To může způsobovat kazy, záněty v dutině ústní či řídnutí kostí. Tuto nepostradatelnou složku byste měli pravidelně doplňovat například mlékem, mákem nebo brokolicí. Zde je pár příjemných tipů, jak na to!

číst dále ...

Melounová kuchařka – výběr 18 TOP receptů z melounu

Sezóna melounů nám každý rok umožní připravit některé skvělé recepty právě ze sladké dužiny jak vodního melounu, tak i z dalších druhů této sladké pochutiny. Vybrali jsme pro vás z databáze naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz naše nejlepší vyzkoušené recepty právě na sladké melouny.

číst dále ...

Koronavirus změnil vnímání obalů potravin. S redukcí plastů by se však přestávat nemělo, míní výrobci

V období nouzového stavu vzrostla u balení potravin četnost užívání plastů. Podle odborníků si díky koronaviru tuzemští spotřebitelé zároveň uvědomili primární funkci obalu u potravin. Výrobci, kteří se dlouhodobě snaží o redukci plastů, nicméně uvádí, že tyto snahy by neměly být upozaďovány ani v období mimořádných krizí.

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy