REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové kostky nadivoko se slaninou a houbami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na kostky nakrájená vepřová plec, okořeněná, zprudka orestovaná v hrnci na slanině a cibuli, pak podušená doměkka spolu s houbami, podlitá vývarem nebo vodou.


Ingredience:
500 gvepřové plece
200 gfarmářské (anglické nebo jiné) slaniny
300 mlzeleninového vývaru nebo vody
1 hrstmražených nebo čerstvých hub
4 kskuličky nového koření
3 ksstroužky česneku
2 ksbobkové listy
1 kscibule
1 lžícekoření "Farmářský steak" (Vitana)
sůl podle chuti

Postup:

1. Maso nakrájíme na kostky, zasypeme kořením a necháme chvilku odpočinout
2. Do hrnce (v tlakovém je to dříve) dáme na kostičky nakrájenou slaninu a necháme ji vyškvařit
3. Přidáme na kostičky pokrájenou cibuli a necháme ji zezlátnout, přidáme maso, koření, houby, prolisovaný česnek a chvilku vše zprudka restujeme, aby se nám maso zatáhlo
4. Podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme doměkka, podle chuti přisolíme.

Doporučení:

Podáváme s dušenou rýží.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografií i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy