Na kostky nakrájená vepřová plec, okořeněná, zprudka orestovaná v hrnci na slanině a cibuli, pak podušená doměkka spolu s houbami, podlitá vývarem nebo vodou.
Ingredience:
500 g | vepřové plece |
200 g | farmářské (anglické nebo jiné) slaniny |
300 ml | zeleninového vývaru nebo vody |
1 hrst | mražených nebo čerstvých hub |
4 ks | kuličky nového koření |
3 ks | stroužky česneku |
2 ks | bobkové listy |
1 ks | cibule |
1 lžíce | koření "Farmářský steak" (Vitana) |
sůl podle chuti |
Postup:
1. Maso nakrájíme na kostky, zasypeme kořením a necháme chvilku odpočinout
2. Do hrnce (v tlakovém je to dříve) dáme na kostičky nakrájenou slaninu a necháme ji vyškvařit
3. Přidáme na kostičky pokrájenou cibuli a necháme ji zezlátnout, přidáme maso, koření, houby, prolisovaný česnek a chvilku vše zprudka restujeme, aby se nám maso zatáhlo
4. Podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme doměkka, podle chuti přisolíme.
Podáváme s dušenou rýží.
Poznámka:Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografií i textu: Naďa Indruchová