REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové kotelty na žampionech s pórkem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na pánvi opečené kotlety, podušené spolu s houbami a na kolečka nakrájeným pórkem doměkka.


Ingredience:
5 ksvepřových kotlet
1 kspórek
150 gžampionů
60 gsádla
2 dlvývaru z kostí (lze nahradit horkou vodou s 1/2 ks bujónu)
1 lžícehladké mouky
pepř
sůl

Postup:

1. Naklepané kotlety po obvodu na několika místech nařízneme, osolíme, opeříme a zprudka opečeme na pánvi na sádle po obou stranách
2. Opečené maso vyndáme, na pánev s výpekem nasypeme na tenká kolečka nakrájený pórek, plátky žampionů, chvíle vše restujeme, pak pánev zaprášíme moukou, zamícháme, zalijeme vývarem, chvíli, provaříme, přitom pozvolna mícháme
3. Kotlety vrátíme zpět do pánve, pod pokličkou chvíli podusíme
4. Hotové maso servírujeme přelité šťávou z pánve včetně hub a pórku.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme například šťouchané brambory, bramborovou kaši nebo bramborové krokety.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy