Opečené panenky plněné náplní ze zkaramelizované cibule a dalších ingrediencí, obalené anglickou slaninou, v troubě upečené spolu s jablky.
Ingredience:
4 ks | menších vepřových panenek |
8 ks | malých jablek |
12 ks | plátků anglické slaniny |
100 ml | masového vývaru |
rostlinný olej | |
mletý pepř | |
sůl | |
Na náplň: | |
3 lžíce | másla |
2 lžíce | strouhanky |
1 lžíce | třtinového cukru |
100 g | sušených rajčat |
10 ks | červených cibulí |
nasekaná šalvěj | |
sůl |
Postup:
1. Maso odblaníme, opláchneme, osušíme a do každé panenky pomocí nože vyhloubíme otvor
2. Červené cibule oloupeme, nakrájíme na půlkolečka, orestujeme doměkka na rozehřátém másle, pak zasypeme třtinovým cukrem a zkaramelizujeme, osolíme, po vychladnutí vmícháme nakrájená rajčata, na jemno nasekanou šalvěj, zahustíme strouhankou a připravenou směsí naplníme panenky
3. Potom panenky osolíme, opepříme, opečeme ze všech stran na rozehřátém oleji, vyjmeme je, každou obalíme 3 plátky anglické slaniny, upevníme nití a přendáme do pekáčku, přidáme omytá jablka, podlijeme masovým vývarem, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 15 minut
4. Maso podáváme s jablky a bramborovou kaší.