REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněné vepřové kotlety

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené kotlety plněné nádivkou z jarních cibulek, bazalky, černých oliv a vajec.


Ingredience:
4 ksvepřových kotlet
200 mlbílého vína
1 lžícemásla
olivový olej
mletý pepř
sůl
Na nádivku:
1 lžícenasekané čerstvé bazalky
1 lžícemásla
50 gčerných oliv bez pecek
4 ksvajec
2 ksjarních cibulek
mletý pepř
sůl

Postup:

1. V pánvi na rozehřátém másle krátce orestujeme očištěné na jemno nakrájené cibulky, zalijeme rozšlehanými vejci, přidáme na kolečka nakrájené černé olivy, na jemno nasekanou bazalku, vše promícháme, podle chuti osolíme, opepříme, sundáme z tepla a necháme zchladnout
2. Očištěné kotlety omyjeme, osušíme, do každé prořízneme nožem ze strany kapsu, naplníme vaječnou nádivkou, okraje sklepneme a ještě sepneme párátkem, lehce osolíme a opepříme
3. Pak v pánvi na rozehřátém oleji kotlety po obou stranách dozlatova opečeme, přidáme máslo, podlijeme bílým vínem, vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C a pečeme asi 15 minut, během pečení je jednou obrátíme
4. Vepřové kotlety podáváme podlité výpekem a s bylinkovou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy