Zprudka opečené vepřové řízky, servírované na pikantní podušené zelenině.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
4 ks | vepřové řízky z kotlety, krkovičky nebo kýta |
4 ks | rajčat |
3 ks | paprikových lusků |
3 ks | stroužky česneku |
1 ks | cibule |
ostrý kečup | |
cukr | |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Řízky na krajích nařízneme, mírně naklepeme, okořeníme pepřem a osolíme
2. Maso zprudka opečeme na rozpáleném oleji z obou stran
3. Vyjmeme je a ve zbylém tuku opečeme kolečka oloupané cibule, rajčat, paprik zbavených jadřinců a nadrobno usekaný česnek
4. Přidáme ostrý kečup, zamícháme, případně pokrm mírně dochutíme cukrem, aby nebyl příliš kyselý
5. Jakmile bude zelenina měkká, prohřejeme v ní řízky a podáváme.
Jako přílohu podáváme vařené brambory.