REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní řízky na čalamádě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zprudka opečené vepřové řízky, servírované na pikantní podušené zelenině.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksvepřové řízky z kotlety, krkovičky nebo kýta
4 ksrajčat
3 kspaprikových lusků
3 ksstroužky česneku
1 kscibule
ostrý kečup
cukr
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Řízky na krajích nařízneme, mírně naklepeme, okořeníme pepřem a osolíme
2. Maso zprudka opečeme na rozpáleném oleji z obou stran
3. Vyjmeme je a ve zbylém tuku opečeme kolečka oloupané cibule, rajčat, paprik zbavených jadřinců a nadrobno usekaný česnek
4. Přidáme ostrý kečup, zamícháme, případně pokrm mírně dochutíme cukrem, aby nebyl příliš kyselý
5. Jakmile bude zelenina měkká, prohřejeme v ní řízky a podáváme.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme vařené brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy