REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní vepřová krkovice

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřová krkovice potřená pikantní Harisou, opečená zprudka na oleji, servírovaná posypaná nastrouhanou nivou.


Ingredience:
500 gvepřové krkovice
100 gnivy
1 kspasty Harisa
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Krkovici nakrájíme na plátky, na okraji nařežeme, naklepeme, potřeme pastou Harisa, opepříme, pokapeme olejem a necháme 2 hodiny uležet
2. Na rozpáleném oleji opečeme plátky masa z obou stran, před koncem každý posype strouhanou nivou, necháme sýr rozpustit krkovice
3. Podáváme s vařeným bramborem, které můžeme přelít tzaziki.

Doporučení:

Jako další příloha jsou vhodné nakládané houby.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy