Marinované kotlety opečené dozlatova, servírované spolu s bazalkovým pestem.
Ingredience:
4 ks | vepřové kotlety bez kosti |
4 lžíce | bazalkového pesta |
1 lžíce | olivového oleje |
Na marinádu: | |
1 lžíce | olivového oleje |
1 lžíce | sušeného tymiánu |
1 ks | stroužků česneku |
šťáva i kůra z 1 citronu | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. V misce pečlivě smícháme tymián, oloupaný prolisovaný stroužek česneku, sůl, pepř, citronovou šťávu i na jemno nastrouhanou kůru a lžíci olivového oleje
2. Očištěné kotlety naklepeme, na několika místech nařízneme, aby se nám pak při opékání nezkroutily, potřeme připravenou marinádou, dáme do ledničky a necháme je alespoň 1 hodinu v marinádě odležet
3. V pánvi rozehřejeme zbylý olej a maso na něm po obou stranách opečeme dozlatova, pokud jsou plátky masa vyšší, podlijeme je trochou vody a přikryté asi 15 minut podusíme (zaručeně se propečou a ještě trochu zkřehnou)
4. Kotlety rozdělíme na talíře, na každý kousek masa dáme lžíci bazalkového pesta a podáváme s rýží nebo šťouchanými bramborami.
Maso můžeme i ugrilovat i na venkovním roštu grilu.
Poznámka:Bazalkové pesto se dá koupit v supermarketech.