REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Marinované vepřové kotlety II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinované kotlety opečené dozlatova, servírované spolu s bazalkovým pestem.


Ingredience:
4 ksvepřové kotlety bez kosti
4 lžícebazalkového pesta
1 lžíceolivového oleje
Na marinádu:
1 lžíceolivového oleje
1 lžícesušeného tymiánu
1 ksstroužků česneku
šťáva i kůra z 1 citronu
mletý pepř
sůl

Postup:

1. V misce pečlivě smícháme tymián, oloupaný prolisovaný stroužek česneku, sůl, pepř, citronovou šťávu i na jemno nastrouhanou kůru a lžíci olivového oleje
2. Očištěné kotlety naklepeme, na několika místech nařízneme, aby se nám pak při opékání nezkroutily, potřeme připravenou marinádou, dáme do ledničky a necháme je alespoň 1 hodinu v marinádě odležet
3. V pánvi rozehřejeme zbylý olej a maso na něm po obou stranách opečeme dozlatova, pokud jsou plátky masa vyšší, podlijeme je trochou vody a přikryté asi 15 minut podusíme (zaručeně se propečou a ještě trochu zkřehnou)
4. Kotlety rozdělíme na talíře, na každý kousek masa dáme lžíci bazalkového pesta a podáváme s rýží nebo šťouchanými bramborami.

Doporučení:

Maso můžeme i ugrilovat i na venkovním roštu grilu.

Poznámka:

Bazalkové pesto se dá koupit v supermarketech.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy