Opečené kostky vepřové panenky, podušené spolu se zelím a jablky.
Ingredience:
400 g | vepřové panenky |
500 g | kysaného zelí |
100 g | zakysané smetany |
3 lžíce | oleje |
1 lžička | mleté papriky |
1 lžička | másla |
2 ks | nakyslá jablka |
1 ks | stroužek česneku |
1 ks | cibule |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Vepřovou panenku nakrájíme na menší kostky, česnek prolisujeme, jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na plátky, oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky
2. Maso ochutíme paprikou, česnekem a solí
3. V hluboké pánvi silně rozehřejeme asi 2 lžíce oleje, přidáme maso, které zprudka restujeme asi 5 minut, opečené maso vyjmeme, osolíme a okořeníme pepřem
4. Do pánve s výpekem z masa osmahneme cibulku, přidáme kysané, okapané zelí, za stálého míchání opékáme tak 5 minut, pak k zelí přidáme maso, jablka a máslo, zamícháme a směs podusíme další 3 minuty
5. Nakonec pokrm osolíme, okořeníme pepřem a můžeme podávat.