REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Maso se zelím

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené kostky vepřové panenky, podušené spolu se zelím a jablky.


Ingredience:
400 gvepřové panenky
500 gkysaného zelí
100 gzakysané smetany
3 lžíceoleje
1 lžičkamleté papriky
1 lžičkamásla
2 ksnakyslá jablka
1 ksstroužek česneku
1 kscibule
pepř
sůl

Postup:

1. Vepřovou panenku nakrájíme na menší kostky, česnek prolisujeme, jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na plátky, oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky
2. Maso ochutíme paprikou, česnekem a solí
3. V hluboké pánvi silně rozehřejeme asi 2 lžíce oleje, přidáme maso, které zprudka restujeme asi 5 minut, opečené maso vyjmeme, osolíme a okořeníme pepřem
4. Do pánve s výpekem z masa osmahneme cibulku, přidáme kysané, okapané zelí, za stálého míchání opékáme tak 5 minut, pak k zelí přidáme maso, jablka a máslo, zamícháme a směs podusíme další 3 minuty
5. Nakonec pokrm osolíme, okořeníme pepřem a můžeme podávat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy