REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová panenka „Parmentiér“

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Až uslyšíte někde v receptu název Parmentiér recept, bude obsahovat brambory. A. A. Parmentiér byl francouzský lékař a ve Francii se postaral o rozšíření brambor, byl jejich velký propagátor a autor mnoha receptů právě z brambor.


Ingredience:
500 gvepřové panenky
300 gbrambor
hladká mouka
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Vepřovou panenku nakrájíme na tenké plátky, ty lehce naklepeme, osolíme, opepříme a mírně poprášíme moukou
2. Brambory nastrouháme na hrubší nudličky, přidáme lžíci mouky, promícháme a v těstíčku pak obalíme připravené plátky panenky
3. Smažíme na rozpáleném tuku, z obou stran, dozlatova
4. Osmažené plátky masa položíme na ubrousek a zbavíme přebytečného tuku
5. Takto usmaženou panenku podáváme s červeným nebo bílým zelím.

Doporučení:

Na porci počítáme 2 kusy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy