Až uslyšíte někde v receptu název Parmentiér recept, bude obsahovat brambory. A. A. Parmentiér byl francouzský lékař a ve Francii se postaral o rozšíření brambor, byl jejich velký propagátor a autor mnoha receptů právě z brambor.
Ingredience:
500 g | vepřové panenky |
300 g | brambor |
hladká mouka | |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Vepřovou panenku nakrájíme na tenké plátky, ty lehce naklepeme, osolíme, opepříme a mírně poprášíme moukou
2. Brambory nastrouháme na hrubší nudličky, přidáme lžíci mouky, promícháme a v těstíčku pak obalíme připravené plátky panenky
3. Smažíme na rozpáleném tuku, z obou stran, dozlatova
4. Osmažené plátky masa položíme na ubrousek a zbavíme přebytečného tuku
5. Takto usmaženou panenku podáváme s červeným nebo bílým zelím.
Na porci počítáme 2 kusy.