Vařené vepřové kolínko, vykostěné, nakrájené na plátky a osmažené v těstíčku dozlatova.
Ingredience:
800 g | vepřových kolen |
1 ks | menší cibule |
olej na smažení | |
voda | |
pepř | |
sůl | |
Suroviny na těstíčko: | |
1 ks | vejce |
3 lžíce | polohrubé mouky |
2 lžíce | sterilovaného hrášku |
2 lžíce | mléka |
1 lžíce | oleje |
sůl |
Postup:
1. Vepřová kolena omyjeme, dáme do hrnce společně s cibulí nakrájenou na plátky, osolíme, opepříme a vaříme pod pokličkou, dokud není maso měkké
2. Měkká kolena vyndáme, necháme zchladnout, vykostíme, maso zbavíme kůže a nakrájíme na plátky
3. Připravíme si těstíčko rozšleháním vejce, mouky, mléka, oleje, osolíme a přidáme hrášek
4. Maso namáčíme v těstíčku, smažíme po obou stranách a podáváme.
Vhodná příloha zeleninový salát.