REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová panenka s pikantní ovocnou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečená vepřová panenka servírovaná podlitá pikantní omáčkou z blum a dalších ingrediencí.


Ingredience:
1 ksvětší vepřové panenky
1 kskostky drůbežího vývaru
3 dlsladkého červeného vína
300 gblum
2 lžícerybízové marmelády
1 lžičkaškrobové moučky
1 lžičkamletého zázvoru
mletý pepř
voda
olej
sůl

Postup:

1. Vepřovou panenku odblaníme, opláchneme, osušíme a svážeme provázkem do válečku
2. Smícháme 2 lžíce oleje s na jemno mletým zázvorem a 1 lžičkou mletého pepře, pak touto směsí panenku potřeme a necháme ji v chladu nejméně 2 hodiny odležet (nejlépe přes noc)
3. Odleželé maso osolíme, zprudka opečeme ze všech stran dozlatova na rozehřátém oleji, pak maso přeložíme do pekáčku, vložíme do trouby vyhřáté na 120 °C a troubu vypneme
4. Do pánve s výpekem z masa vmícháme marmeládu, víno, kostku vývaru rozmíchanou v 1 dl vody, vypeckované na menší kousky nakrájené blumy a povaříme asi 10 minut, dokud blumy nezměknou, pak zahustíme škrobem rozmíchaným v troše vody, osolíme, opepříme a krátce povaříme
5. Maso zbavíme provázku, nakrájíme, rozdělíme spolu s omáčkou na talíře a podáváme s opečenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy