REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová panenka na rebarboře

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinovaná panenka obalená v plátcích pršutu, pečená s rebarborou, ochucená marinádou a šalvějí.


Ingredience:
2 ksvepřové panenky
10 ksplátků pršutu (slaniny)
12 ksstvolů rebarbory
olivový olej
sůl
Na marinádu:
2 ksstroužků česneku
větší hrst šalvěje
olivový olej

Postup:

1. Většinu šalvěje rozdrtíme s oloupanými stroužky česneku, promícháme s olivovým olejem, směsí potřeme očištěné panenky a necháme asi 1 hodinu marinovat 2. Pak maso lehce osolíme a omotáme plátky pršutu nebo slaniny
3. Dno pekáčku vyložíme očištěnými stonky rebarbory, položíme na ně maso, polijeme zbylou marinádou, posypeme zbytkem šalvěje, zakápneme olejem, přikryjeme navlhčeným zmačkaným papírem na pečení (vmáčkneme ho ke stěnám pekáče) nebo alobalem
4. Vložíme do předehřáté trouby na 220 °C a pečeme 15 minut pod papírem, potom papír sundáme a pečeme ještě dalších 15 minut
5. Vyndáme z trouby, necháme chvíli odpočinout, nakrájíme na šikmé plátky a podáváme s opékanými nebo šťouchanými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy