Marinovaná panenka obalená v plátcích pršutu, pečená s rebarborou, ochucená marinádou a šalvějí.
Ingredience:
2 ks | vepřové panenky |
10 ks | plátků pršutu (slaniny) |
12 ks | stvolů rebarbory |
olivový olej | |
sůl | |
Na marinádu: | |
2 ks | stroužků česneku |
větší hrst šalvěje | |
olivový olej |
Postup:
1. Většinu šalvěje rozdrtíme s oloupanými stroužky česneku, promícháme s olivovým olejem, směsí potřeme očištěné panenky a necháme asi 1 hodinu marinovat 2. Pak maso lehce osolíme a omotáme plátky pršutu nebo slaniny
3. Dno pekáčku vyložíme očištěnými stonky rebarbory, položíme na ně maso, polijeme zbylou marinádou, posypeme zbytkem šalvěje, zakápneme olejem, přikryjeme navlhčeným zmačkaným papírem na pečení (vmáčkneme ho ke stěnám pekáče) nebo alobalem
4. Vložíme do předehřáté trouby na 220 °C a pečeme 15 minut pod papírem, potom papír sundáme a pečeme ještě dalších 15 minut
5. Vyndáme z trouby, necháme chvíli odpočinout, nakrájíme na šikmé plátky a podáváme s opékanými nebo šťouchanými bramborami.