REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové kotlety po skalicku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřové kotlety podušené doměkka na cibulce spolu s kořenovou zeleninou a kořením, poté šťáva se zeleninou prolisována, doplněná spařenými rozinkami, červeným vínem a dochucená špetkou cukru.


Ingredience:
4 ksvepřových kotlet
1 ksbobkového listu
1 kscibule
100 gkořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
30 gsádla
100 mlčerveného vína
2 lžícerozinek
5 kuličekcelého pepře
3 kuličkynového koření
hladká mouka
cukr
pepř
sůl

Postup:

1. Vepřové kotlety si omyjeme, osušíme, naklepeme, po obvodu několikrát nařízneme, osolíme, opepříme a lehce poprášíme hladkou moukou
2. Rozinky si přebereme, vložíme do cedníků, přelijeme vroucí vodou a necháme okapat
3. Pak si oloupeme cibuli a kořenovou zeleninu, cibuli nakrájíme na kolečka a zeleninu na tenké plátky
4. Ve větší pánvi rozehřejeme sádlo, vložíme cibuli a zeleninu, krátce orestujeme a přidáme vepřové kotlety, které opečeme z obou stran
5. Poté kotlety se zeleninou podlijeme troškou vody, přidáme bobkový list, nové koření, celý pepř a dusíme doměkka, během dušení dle potřeby podléváme vodou a kotlety obracíme
6. Měkké kotlety vyjmeme, vložíme do kastrůlku, šťávu se zeleninou a cibulí na ně prolisujeme, přidáme rozinky, červené víno, dochutíme špetkou cukru, dobře prohřejeme a servírujeme.

Doporučení:

Vhodnou přílohou je dušená rýže.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy