REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové kotlety podle uzenářky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Naklepané vepřové kotlety zprudka opečené na oleji, pak podušené v omáčce z bílého vína, vývaru, cibule, hladké mouky, másla a celého pepře, do omáčky ke konci přidána hořčice a nakrájená sterilizovaná okurka.


Ingredience:
4 ksvepřové kotlety
1 kssterilizované okurky
1 kscibule
50 gmásla
250 mlvývaru z kostí
200 mlbílého vína
2 lžíceoleje
1 lžícehladké mouky
1 lžičkahořčice
celý pepř
sůl

Postup:

1. Vepřové kotlety si očistíme, omyjeme, osušíme, naklepeme a osolíme
2. Nakrájíme si oloupanou cibuli na jemno, sterilizovanou okurku na drobné kousky
3. V menším hrnci si rozehřejeme máslo, na kterém zpěníme cibuli, poté zaprášíme hladkou moukou a mícháme, dokud se nezbarví dozlatova, pak zalijeme vývarem a bílým vínem, vše důkladně promícháme, přidáme několik kuliček celého pepře a omáčku povaříme
4. Potom si naklepané kotlety zprudka opečeme na rozehřátém oleji z obou stran, vložíme do připravené omáčky a dusíme, dokud nejsou kotlety měkké
5. Měkké kotlety vyjmeme z omáčky, omáčku procedíme, přidáme do ní nakrájené okurky a hořčici, promícháme a chvilku prohřejeme
6. Kotlety servírujeme přelité omáčkou například s pečenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy