Naklepané vepřové kotlety zprudka opečené na oleji, pak podušené v omáčce z bílého vína, vývaru, cibule, hladké mouky, másla a celého pepře, do omáčky ke konci přidána hořčice a nakrájená sterilizovaná okurka.
Ingredience:
4 ks | vepřové kotlety |
1 ks | sterilizované okurky |
1 ks | cibule |
50 g | másla |
250 ml | vývaru z kostí |
200 ml | bílého vína |
2 lžíce | oleje |
1 lžíce | hladké mouky |
1 lžička | hořčice |
celý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Vepřové kotlety si očistíme, omyjeme, osušíme, naklepeme a osolíme
2. Nakrájíme si oloupanou cibuli na jemno, sterilizovanou okurku na drobné kousky
3. V menším hrnci si rozehřejeme máslo, na kterém zpěníme cibuli, poté zaprášíme hladkou moukou a mícháme, dokud se nezbarví dozlatova, pak zalijeme vývarem a bílým vínem, vše důkladně promícháme, přidáme několik kuliček celého pepře a omáčku povaříme
4. Potom si naklepané kotlety zprudka opečeme na rozehřátém oleji z obou stran, vložíme do připravené omáčky a dusíme, dokud nejsou kotlety měkké
5. Měkké kotlety vyjmeme z omáčky, omáčku procedíme, přidáme do ní nakrájené okurky a hořčici, promícháme a chvilku prohřejeme
6. Kotlety servírujeme přelité omáčkou například s pečenými brambory.