REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové kotlety s jablky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřové kotlety opečené na oleji spolu s plátky jablek.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksvepřových kotlet
2 ksvětší jablka
50 gtuku na pečení
1 lžícehladké mouky
kari koření
sůl

Postup:

1. Z vepřových kotlet odřízneme asi do poloviny maso od kosti
2. Kotlety lehce naklepeme, po obvodu na několika místech nařízneme, osolíme a okořeníme kari kořením a lehce poprášíme hladkou moukou
3. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců, nakrájíme je na plátky
4. Na rozehřátém tuku kotlety společně s jablky po obou stranách opečeme.

Doporučení:

Vhodnou přílohou je dušená rýže nebo opečené bramborové hranolky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy