REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové kotlety s kapustou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Orestované plátky kotlet servírované s podušenou kapustou.


Ingredience:
Recept na 4 porce:
800 gvepřových kotlet
400 grůžičkové kapusty
100 ganglické slaniny
3 lžíceoleje
1 lžícesteakového koření
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Vepřové maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na 4 stejně silné kotlety
2. Naklepeme je a okraje na několika místech mírně nařízneme
3. Pak je osolíme a posypeme steakovým kořením
4. Růžičkovou kapustu očistíme a uvaříme ve vroucí osolené vodě, prvních 5 minut ji vaříme nezakrytou, pak zmírníme var, přiklopíme pokličkou a vaříme dalších 5 minut
5. Uvařené kapustičky necháme okapat a překrájíme na půlky
6. Slaninu nakrájíme na nudličky
7. Na pánvi rozehřejeme olej a maso orestujeme po obou stranách dozlatova
8. Hotové kotlety vyndáme a uchováme v teple
9. Do pánve dáme slaninu, orestujeme ji dozlatova, přidáme kapustičky, prohřejeme je a dochutíme solí a pepřem
10. Kapustu podáváme jako přílohu ke kotletám.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy