REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové kotlety s hruškami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zprudka opečené vepřové kotlety, pokladené plátky hrušek a zapečené v troubě doměkka.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksvepřové kotlety
2 kshrušky
50 gtuku
2 lžícecitronové šťávy
1 lžícemoučkového cukru
hladká muka
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Z vepřových kotlet odřízneme asi do poloviny maso od kosti, kotlety lehce naklepeme, osolíme, poprášíme hladkou moukou
2. Na rozehřátém tuku maso po obou stranách zprudka krátce opečeme
3. Opečené kotlety přeložíme i se šťávou do pekáčku, lehce maso opepříme
4. Oloupané hrušky zbavíme jadřinců, překrojíme na čtvrtky a řeznou plochou položíme na kotlety
5. Citrónovou šťávou promíchanou s cukrem hrušky přelijeme
6. Připravené kotlety zapečeme v troubě vyhřáté na 200 °C, až změknou (15-20 minut), občas maso, v průběhu pečení, přeléváme vypečenou šťávou.

Doporučení:

Takto připravené kotlety servírujeme například s bramborovou kaší a hlávkovým salátem s rajčaty nebo čekankovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy