REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové kotlety se žampióny v alobalu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřové kotlety opečené na sádle, poté zabalené do alobalu společně s osmahnutou cibulkou, žampióny a petrželkou, zapečené v troubě.


Ingredience:
4 ksvepřových kotlet
2 kscibule
150 g žampiónů
30 gmásla
30 gsádla
petrželka
alobal
pepř
sůl

Postup:

1. Vepřové kotlety si omyjeme, osušíme, lehce naklepeme, po okrajích na třech místech nařízneme, opepříme a osolíme
2. Pak si nakrájíme očištěné žampióny na plátky, oloupanou cibuli na drobné kousky a čerstvou petrželku si nasekáme na jemno
3. Poté si na pánvi rozehřejeme sádlo a vepřové kotlety orestujeme z obou stran, pak každou kotletu přeložíme na větší čtverec alobalu
4. Na jiné pánvi si na rozehřátém másle osmahneme cibuli se žampióny, osolíme, přidáme nasekanou petrželku a rovnoměrně rozdělíme na plátky kotlet na alobalu
5. Kotlety se žampióny pak pevně zabalíme do alobalu, položíme na plech a vložíme do předehřáté trouby na 175 °C, pečeme asi 20 minut
6. Kotlety servírujeme v alobalu, který na vršku nastřihneme.

Doporučení:

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a zeleninový salát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy