Pečené vepřové kotlety plněné cibulkou, tvarůžky, servírované přelité smetanovou omáčkou.
Ingredience:
600 g | vepřových kotlet |
120 g | olomouckých tvarůžků |
100 ml | sladké smetany |
3 lžíce | oleje |
1 lžíce | grilovacího koření |
1 ks | mladé cibulky |
snítka tymiánu |
Postup:
1. Vepřové kotlety dobře očistíme, opláchneme, osušíme a ostrým nožem do nich prořízneme kapsu
2. Tvarůžky nakrájíme na kostičky, očištěnou cibulku nasekáme nadrobno, promícháme, směsí naplníme kotlety, spíchneme párátky a posypeme grilovacím kořením
3. Naplněné kotlety zprudka opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji, dáme do vyhřáté trouby, pečeme doměkka, pak je vyndáme a uchováme v teple
4. Do výpeku vmícháme sladkou smetanu, nasekaný tymián, vrátíme zpět kotlety a jen krátce prohřejeme.
Podáváme s opečenými nebo vařenými bramborami.