Listové těsto naplněné špenátem a ochucenou vepřovou pečení, upečené v troubě dozlatova.
Ingredience:
600 g | vepřové pečeně bez kostí |
250 g | čerstvých špenátových listů |
250 g | listového těsta |
4 ks | stroužků česneku |
olej na potření | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Špenátové listy vypereme, dáme do cedníku, přelijeme vroucí vodou a necháme dobře odkapat
2. Vepřovou pečeni potřeme olejem a na pánvi ze všech stran opečeme, pak ji celou potřeme oloupanými utřenými stroužky česneku se solí a mletým pepřem
3. Listové těsto vyválíme na čtverec, do středu rozložíme polovinu špenátu a maso, zakryjeme zbylým špenátem a zabalíme do těsta
4. Položíme na plech vyložený pečicím papírem, povrch několikrát propíchneme vidličkou a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 40 minut.
Podáváme s vařenými bramborami.