Předvařené koleno se zeleninou, dopečené s cibulí, česnekem a kmínem dozlatova.
Ingredience:
100 g | kořenové zeleniny |
3 ks | stroužků česneku |
2 ks | menších vepřových kolen |
1 ks | cibule |
několik kuliček nového koření | |
několik kuliček pepře | |
kmín | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Dobře očištěná kolena opláchneme a dáme vařit do osolené vody s očištěnou kořenovou zeleninou, pepřem a novým kořením
2. Když jsou téměř měkká, vyndáme je a po částečném vychladnutí vykostíme
3. Pak je potřeme oloupanými, utřenými se solí stroužky česneku, dáme do pekáčku, okmínujeme, podlijeme trochou vody, přidáme oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli 4. Dáme do předehřáté trouby a pečeme při 200 °C za občasného přelévání vypečenou šťávou dozlatova.
Podáváme s bramborovou kaší a zelným salátem.