REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečené vepřové koleno

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Předvařené koleno se zeleninou, dopečené s cibulí, česnekem a kmínem dozlatova.


Ingredience:
100 gkořenové zeleniny
3 ksstroužků česneku
2 ksmenších vepřových kolen
1 kscibule
několik kuliček nového koření
několik kuliček pepře
kmín
voda
sůl

Postup:

1. Dobře očištěná kolena opláchneme a dáme vařit do osolené vody s očištěnou kořenovou zeleninou, pepřem a novým kořením
2. Když jsou téměř měkká, vyndáme je a po částečném vychladnutí vykostíme
3. Pak je potřeme oloupanými, utřenými se solí stroužky česneku, dáme do pekáčku, okmínujeme, podlijeme trochou vody, přidáme oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli 4. Dáme do předehřáté trouby a pečeme při 200 °C za občasného přelévání vypečenou šťávou dozlatova.

Doporučení:

Podáváme s bramborovou kaší a zelným salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy