V remosce na cibulovém základě se slaninou a česnekem podušené kostky masa doměkka.
Ingredience:
600 g | vepřové plece |
50 g | slaniny |
1 lžíce | hladké mouky |
3 ks | stroužků česneku |
1 ks | cibule |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Maso očistíme, opláchneme, osušíme, nakrájíme na kostky a osolíme
2. V remosce necháme zesklovatět na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, oloupané na plátky nakrájené stroužky česneku a vše stejnoměrně osmahneme
3. Pak přidáme nakrájené maso, které ze všech stran opečeme, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka, podle potřeby za občasného podlévání
4. Hotový pokrm zaprášíme hladkou moukou, ještě jednou ho osmahneme a necháme krátce povařit.
Podáváme s rozšťouchanými bramborami a rajčatovým salátem.