REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová panenka se šalvějovým máslem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Už jste někdy zkoušeli vepřovou panenku přelitou domácím šalvějovým máslem? Že ne? Pak pro vás máme tip na víkendové vaření. Máme vyzkoušeno, že nejlépe chutná s plátky do křupava vypečených brambor nebo s jemnou bramborovou kaší.


Ingredience:
1 ksvepřová panenka
1 ksčervená cibulka
100 gmásla
1 snítkašalvěje
pepř
sůl

Postup:
  1. Vepřovou panenku rozkrojte na 3-4 stejně velké špalíčky, maso potřete olejem
  2. Rozehřejte pánev a maso postupně ze všech stran opékejte tak, aby uvnitř zůstalo lehce růžové, pokud se maso bude na povrchu opékat moc rychle, můžete jej zabalit do alobalu a dopéct v troubě
  3. Hotovou vepřovou panenku nakrájejte na plátky, osolte a opepřete
  4. Na stejné pánvi, kde jste připravovali maso, rozpusťte máslo a vložte do něj nahrubo nasekanou šalvěj a najemno nasekanou cibulku, pomalu opékejte, dokud není cibulka hotová
  5. Na talířích šalvějovým máslem přelijte plátky vepřové panenky.
Doporučení:

Jako přílohu podáváme například pečené brambory.

Poznámka:

Zdroj: www.akademiekvality.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy