REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová panenka Wellington

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hovězí Wellington nebo také svíčková Wellington je způsob úpravy hovězího masa používaný v anglické kuchyni. Díky ceně hovězího masa si ale Češi oblíbili tento recept pozměněný, připravený z válečku vepřové panenky.


Ingredience:
600-800 gvepřové panenky
350-400 gžampionů
150 gplátků anglické slaniny
10 gmásla
1 kscibule
2 hrstilistového špenátu
2 lžíceplnotučné hořčice
2 lžíceslunečnicového oleje
1 balenílistového těsta
mletý černý pepř
semínka sezamu
sůl
Ostatní:
potravinářská fólie, papír na pečení

Postup:
  1. Na pánvi zprudka orestujeme na plátky pokrájené houby a nadrobno pokrájenou cibuli, přihodíme také listy špenátu, osolíme, okořeníme pepřem, promícháme, restujeme, za občasného promíchání, do odpaření tekutiny z hub.
  2. Na oleji na druhé pánvi zatáhneme maso, tedy váleček panenky naporcujeme na čtyři stejné válečky, ty pak zprudka orestujeme na oleji ze všech stran, pak maso vytáhneme z pánve, osolíme a okořeníme pepřem, potřeme hořčicí.
  3. Na rozloženou fólii vyskládáme část plátků anglické slaniny, na slaninu rozložíme část směsi hub a špenátu, poklademe opečený váleček panenky, opatrně valeček zabalíme, do slaniny se směsí a to pomocí fólie, která nám toto velice usnadní. Postupně stejně zabalíme všechny čtyři válečky panenky, ve fólii je necháme v chladu, nejlépe v lednici odležet tak 30 minut.
  4. Listové těsto rozbalíme, rozdělíme na čtyři stejné čtverce, kraje potřeme rozšlehaným vaječným žloutkem. Postupně rozbalíme válečky masa, fólii odstraníme, válečky pak zabalíme do listového těsta, tak, aby z něj při pečení nevytékala šťáva z masa.
  5. Balíčky položíme na plech vyložený papírem na pečení, povrch těsta potřeme vejcem, posypeme semínky, pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C tak 15-20 minut (záleží, zde chcete mít panenku médium, nebo více propečenou!).
Doporučení:

Směs hub a špenátu lze dochutit i dalším kořením, například tymiánem, šalvějí a sušenou petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Je vaření váš koníček? Pořiďte si vhodné vybavení!

Den bez toho, abyste uvařili nějakou dobrotu pro sebe nebo své blízké, si nedovedete představit? Je čas nad sporákem pro vás relaxem, během kterého popustíte uzdu fantazii, zapomenete na běžné starosti a prostě si to jen užíváte? Když si do kuchyně pořídíte to správné vybavení, posunete to zase o level výš. Nevěříte?

číst dále ...

Kouřový bod hlavních typů olejů

“Je sice pravda, že smažení není nejvhodnějším způsobem přípravy pokrmů ve zdravé výživě. Stejně tak však je i pravda, že velký rozdíl může být v době a způsobu přípravy, a především v druhu použitého tuku”, říká úvodem Oliver Fecko z online tržiště s potravinami Everli. Při smažení potravin, se kterým byste to neměli přehánět, byste měli dodržovat určitá pravidla, díky nimž jsou pokrmy nejen chutnější, ale také méně škodlivé.

číst dále ...

10 tipů, jak začít letos jíst lépe

Dali jste si do nového roku celou řadu nejrůznějších předsevzetí, která jste vzdali hned v prvním lednovém týdnu? Nezoufejte, nic není ještě ztraceno. Není totiž potřeba dávat si mnoho velkých cílů jako například kolik kilogramů najednou zhubneme či zařazovat do svého už tak nabitého rozvrhu každodenní sportovní aktivitu. Taková předsevzetí zpravidla totiž nedokážeme splnit a pak nás spíše demotivují. Místo toho zkuste letos udělat skutečnou změnu a začněte jíst lépe. Stačí začít přemýšlet o tom, co jíte a dělat malé změny, které stojí malé úsilí, ale mohou mít velký efekt. Dlouhodobě vám tyto malé krůčky pomohou zkvalitnit nejenom jídelníček, ale především i zdraví.

číst dále ...

Sůl nad zlato? Omyl! Sůl a pepř z Kampotu na zlato!

Kouzlete v kuchyni. V každé správně kuchyni nesmí chybět základní výbava. A tou je jednoznačně pepř a sůl. A pak také určitě odhodlání a chuť připravit pro sebe a své blízké něco chutného z kvalitních surovin. Pokud spadáte do tohoto týmu, určitě musíte vyzkoušet unikátní Kampotský černý a fermentovaný pepř. Pepře La Plantation jsou jedničkou na světovém trhu. Získali mnoho cen na mezinárodních gastronomických soutěžích a mnoho uznávaných šéfkuchařů na Kampotský pepř nedá dopustit. I vy teď můžete kouzlit s tímto unikátním pepřem ve své kuchyni a povznést vaše pokrmy na vyšší level.

číst dále ...

Jedinečná Božská kuchařka má už druhý díl!

Velký úspěch prvního dílu nakopnul autorku k sepsání pokračování, které vám nesmí chybět v knihovně kuchařek. Na jaře ředkvičky, na podzim jablka a švestky přímo ze stromu. V zimě zásoby kořenové zeleniny, brambory a zelí. A léto? To je plné hojnosti. Dozrávají rajčata, mrkev, hrách a všechno možné ovoce. Recepty v nové Božské kuchařce využijete po celý rok. Budete potřebovat běžně dostupné suroviny, které seženete v každém obchodě nebo na trhu. Ani v tomto pokračování nečekejte žádné složité postupy a hodiny v kuchyni, většinu jídel připravíte do 30 minut. Stejně jako u prvního dílu.

číst dále ...

BRAND BOX prosinec 2021 – balíček plný novinek

Sice už máme po Vánocích, ale pojďme se podívat, co bylo v posledním Brand Boxu pro rok 2021, který přinesl inspiraci nových chutí a zajímavých produktů k otestování. Zimní období máme neodmyslitelně spjato s perníčky, a tak přichází Babiččina volba se speciální limitovanou edicí hladké mouky – Mouka na perníčky. Směs pšeničné a žitné mouky na pečení voňavých domácích perníčků. Cena je: 17,90 Kč (1 Kg).

číst dále ...

Prosecco pod lupou: Co ukrývá oblíbené šumivé víno?

Ačkoliv první zmínky o proseccu se datují do konce 18. století, sklenku šumivého nápoje si pravděpodobně dopřávali už staří Římané. Svůj název získalo podle vesničky blízko italského Terstu a dnes je prosecco základním kamenem italských vín. Jak si ho vychutnat nejlépe a jak poznat, že si kupujete pravé prosecco?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy